Contact

De Bereklauw in Herent is een unieke combinatie van jong en oud, bewoners uit alle geledingen van de samenleving vinden er een plekje om te wonen.  Mensen die een veilige gemeenschap nodig hebben om terug sociale contacten aan te gaan, maar evengoed mensen die aan het werk zijn. Iedereen draagt zijn steentje bij. Ze onderscheidt zich van meer gangbare woonvormen, maar ze zoekt maximaal contact met anderen. Daklozen, vluchtelingen, artiesten, studenten, mensen met psychische problemen, ex-gedetineerden, kinderen, ouderen, idealistische jongeren, andersvaliden, reizigers, andersdenkenden,… Al deze mensen wonen al jaren samen in een steeds wisselende samenstelling. Sommigen slechts enkele dagen, anderen jarenlang.

Nog anderen komen eventjes op bezoek, een tasje koffie, wat uitleg vragen over DIY-dingen, even een machine lenen, een pak gebruikte kleren brengen, een geboorte aankondigen of een plek zoeken om assen uit te strooien, een feestje meepikken aan het kampvuur, foto’s trekken voor een eindwerk, een filmpje opnemen, experimenteren met aquaponics, … elke dag iets anders.

Telefonisch contact is mogelijk via 0470 26 04 48

“Iedereen die iets wil bijdragen aan dit bruisend oord is welkom. Er is geen specifieke begeleiding voorzien voor de ‘kwetsbare’ mensen. Bewoners dragen zorg voor elkaar. Iedereen wordt gestimuleerd om zijn of haar eigen kwaliteiten te ontwikkelen. Het aantal mensen dat we bereiken tellen we niet, maar het zijn er heel veel.” 
Gosse, stichter en bezieler